Elite stora hotellet i Linköping

Elite byggdes år 1852 och för design och konstruktion stod Jonas Jonsson. Han arbetade med ledande arkitekter och utvecklade den empiriska stilen som numera kallas för Jonsson Empire. Han använde en stor variation av dekorationer. När hotellet byggdes var det en del av övergången från trä till stenbyggnader i Linköping. Ytterligare en våning byggdes på hotellet år 1893 och då förändrades hotellets utseende radikalt. Numera är Elite stora hotell ett av de äldsta hotellen i landet.

Vill man bo bra och samtidigt få alla bekvämligheter och en design som står utöver det vanliga så ska man besöka Elite stora hotell i Linköping, här är deras hemsida för ytterligare information. Interiören som skapas på hotell görs ofta av eller i samarbete med en designer eller inredningsarkitekt. På det sättet kan man lyfta och skapa precis den känsla man önskar med varje rum, lobby och bar. I dag finns det ganska många hotell och för att hålla sig på topp gäller det att förnya sig och samtidigt lyckas skapa en atmosfär som inbjuder till avkoppling.

Numera mäter vi inte lyx i stora juveler och guldbeklädda armaturer utan det mäts mer i tid och möjligheter. När man bor på hotell har man oftast tid att unna sig det där lilla extra som man kanske inte hinner annars. Detta har gjort att flera hotell också startat spa eller andra behandlingsanläggningar i anslutning till hotellet. Oftast finns också möjligheter att träna på gym vilket brukar uppskattas av många resenärer.

Interiörer och armaturer

Inredningen på hotell är ofta det första vi lägger märke till när vi sätter foten innanför dörren. Det vi ser och känner är den känsla som vi tar med oss upp i rummet. Mycket av interiören i dagens designhotell finns bl.a. på www.luceart.se och liknande heminredningsbutiker på nätet för den som vill skapa en liknande känsla hemma. Ofta handlar det om en kombination av bekvämlighet och enkla detaljer. Det vi omger oss med ska få oss att må bra och när det gäller vårt hem kan vi själva välja vilka detaljer och möbler vi vill lyfta.

Konsten vi väljer i vårt hem visar vilka vi är och gör att hemmet speglar vår personlighet. Det är viktigt att visa vilka vi är och inte blint följa några moderåd. Konst behöver inte heller vara dyra verk som vi hänger upp på väggen utan kan vara affischer, blommor eller andra detaljer. Är du en person som cyklar mycket så varför inte då hänga upp en cykel på väggen? Detta är en del av att göra konsten personlig. Det fina med konst är också att du nu kan hitta mycket av den på nätet. Både när det gäller inspiration och köp. Det behöver inte längre vara dyrt utan även fina verk finns ofta som reproduktioner där du själv kan välja att sälja dem med en snygg ram till. När det gäller att inreda sitt hem med konst så handlar det mesta om att våga vara kreativ och inte hålla sig till för många givna regler eller ramar.

Comments are closed.