Billiga hotell i Linköping– som kan bli ännu billigare

Vilket hotell ska man bo på i Linköping om priset är det väsentligaste? Är det möjligt att få en natt kring ca 600kr? Visst går det, men utbudet är inte speciellt stort. Två av de hotell man kan välja mellan är:

Segelfartyget LibelleSegelfartyget Libelle: Detta är ett tvåstjärnigt hotell som ligger mitt i centrala Linköping. Ett perfekt hotell för de som älskar havet, båtar och att bo lite trångt. Som väntat är det ju smala passager och små utrymmen. Det är ju trots allt en båt man sover på. Detta med allt positivt och negativt som följer med det. En positiv sak är priset då en natt går att boka för knappt 600kr.

Hotell Hörnan: Ett annat hotell i samma prisklass är ”Hotell Hörnan”. Även detta är tvåstjärnigt men erbjuder lite större ytor än vad segelfartyget ovan ger. Ett mysigt och charmigt hotell som inte helt oväntat ligger i hörnan av en större byggnad mitt inne i stadens centrum – bara 300meter från Luis de Geer konsert- och kongresshall.

Billigare i framtiden

Även om detta är helt okej priser för en hotellnatt så kan det bli ännu billigare om några år. En trend som är tydlig bland lågprishotell är nämligen att man pressar priset rejält och sedan tar betalt för kringtjänster. Detta kan liknas med Ryan Air som är mycket billig gällande flygbiljetter. Men vill man ta med sig extra bagage eller ha mat på flyget får man betala extra. På flera ställen i världen går det idag att boka hotell på samma sätt. Man får helt enkelt betala extra för städning, handduk, tvål m.m (Läs mer om trenden i en artikeln här). Än så länge har inte trenden slagit igenom speciellt stort i Sverige. Det finns hotell som tar betalt för att man ska få äta frukost och hotell på Arlanda (Rest and Fly) som tar betalt för lakan och bäddning. Men än så länge tar ingen betalt för tvålar, handdukar och om man vill ha fjärrkontroll till TV:n.

Comments are closed.